Tudástár

Amit a szárazvakolatról tudni illik

Szárazvakolás főbb előnyei

  • Legnépszerűbb belsőépítészeti megoldás.
  • Költséghatékonyabb, könnyebb más eljárásoknál.
  • Klimatizáló hatású lehet.
  • Hangszigetelés céljára is használható.
  • Gyors eljárás.

A szárazvakolás

A szárazvakolás a 20. században terjedt el a gipszkarton térhódításakor. A gipszkarton technológia nem csak Magyarországon, hanem világszerte a legnépszerűbb belsőépítészeti megoldás. Mára a szárazvakolás lassan kiszorítja a hagyományos vakolási eljárásokat könnyebb, költséghatékonyabb és nem utolsósorban klimatizáló hatása miatt.

Költségtakarékos építést biztosítanak beltéri falak szárazvakolataként. Gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé, mint a hagyományos cementvakolat-készítés és a helyiségek sokkal hamarabb használatba vehetőek: akár 48 óra után festhetőek. A szárazvakolással készült belső terek költségtakarékos megoldást jelentenek és jóval tisztább technológia, mint a hagyományos vakolás.

A szárazvakolat felületi simaságát a gipszkartonlap adja, így tökéletesen sík felület gyorsan és egyszerűen készíthető szemben a hagyományos vakolással, ami után a száradási idő 1 hét is lehet, valamint a hagyományos vakolás esetében a felület simasága függ a felhordott anyagtól és a kivitelező szakértelmétől

Szárazvakolási módok

Kétféle szárazvakolási mód létezik:
a ragasztásos és a vázszerkezetre való felhelyezés.

  • A ragasztásos technológia a karton anyagával kompatibilis gipsz alapanyagú ragasztógipsszel történik.

  • A vázszerkezetű beépítési módszert azokon a helyeken alkalmazzák ahol nagyon egyenetlen a felület, vagy a felület nem teszi lehetővé a ragasztást, esetleg több hő és hangszigetelést elérése a cél. A váz készülhet fából vagy fémből, közé hőszigetelő anyag beépíthető.

Ingyenes helyszíni felmérés és tanácsadás

Gipszkarton szerelés, gipszkartonozás

Hívjanak bátran, tegyenek próbára, a helyszíni felmérés és árajánlat-készítés nem kerül semmibe!