Szárazvakolás főbb előnyei

  • Legnépszerűbb belsőépítészeti megoldás.
  • Költséghatékonyabb, könnyebb más eljárásoknál.
  • Klimatizáló hatású lehet.
  • Hangszigetelés céljára is használható.
  • Gyors eljárás.

A szárazvakolás

szárazvakolás a 20. században terjedt el a gipszkarton térhódításakor. A gipszkarton technológia nem csak Magyarországon, hanem világszerte a legnépszerűbb belsőépítészeti megoldás. Mára a szárazvakolás lassan kiszorítja a hagyományos vakolási eljárásokat könnyebb, költséghatékonyabb és nem utolsósorban klimatizáló hatása miatt.

Költségtakarékos építést biztosítanak beltéri falak szárazvakolataként. Gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé, mint a hagyományos cementvakolat-készítés és a helyiségek sokkal hamarabb használatba vehetőek: akár 48 óra után festhetőek. A szárazvakolással készült belső terek költségtakarékos megoldást jelentenek és jóval tisztább technológia, mint a hagyományos vakolás.

A szárazvakolat felületi simaságát a gipszkartonlap adja, így tökéletesen sík felület gyorsan és egyszerűen készíthető szemben a hagyományos vakolással, ami után a száradási idő 1 hét is lehet, valamint a hagyományos vakolás esetében a felület simasága függ a felhordott anyagtól és a kivitelező szakértelmétől

Szárazvakolási módok

Kétféle szárazvakolási mód létezik:
a ragasztásos és a vázszerkezetre való felhelyezés.

A ragasztásos technológia a karton anyagával kompatibilis gipsz alapanyagú ragasztógipsszel történik.

A vázszerkezetű beépítési módszert azokon a helyeken alkalmazzák ahol nagyon egyenetlen a felület, vagy a felület nem teszi lehetővé a ragasztást, esetleg több hő és hangszigetelést elérése a cél. A váz készülhet fából vagy fémből, közé hőszigetelő anyag beépíthető.

Szatmari Gergely

Szatmári Gergely vagyok, épületszobrász. 2006 óta működtetem vállalkozásomat. Ahonnan más vállalkozók elszaladnak, én ott találok kihívást! Ha szükséges, az alapfelületeket is megépítem, így pontosan ott tudom erősíteni a szerkezeteket, ahol arra szükség van. A mai enteriőrökben rengeteg olyan divatos dolog van, amihez elengedhetetlen a milliméter pontosan beállított gipszkarton. Munkámra garanciát vállalok. Építészek, belsőépítészek, lakberendezők azért dolgoznak rendszeresen velem, mert pontosan azt kapják, amit kérnek. Hívjanak bátran, tegyenek próbára, a helyszíni felmérés és árajánlat készítés nem kerül semmibe!